onsdag 8 augusti 2012

Väntans tider....

Idag ska den komma. lastbilen från Ikea, lastad med möbler och inredning till min alldeles egna verkstad. En verkstad där jag ska göra precis det jag vill och tycker är kul.
Min symaskin ska bo där tillsammans med ull, garn, tyg, pärlor, papper och pennor.

Jag har planerat, funderat och skissat i flera år, diskuterat med Jens, funderat igen, ändrat lite och sen åkte vi till Ikea å tittade, funderade å ändrade lite till. Tillslut hade jag en bra plan, det skulle bli  praktiskt, snyggt och inte allt för dyrt.

 Då när jag stod där med en färdig lista var det som jag inte kunde med att beställa, jag hade pengar avsatta just till detta, ingen missunnade mej mitt eget rum, tvärtom var det Jens idé från början, men ändå var det som om jag inte riktigt kunde unna mej detta fantastiska, det tog tio dagar innan jag ringde.

Idag kommer lastbilen och jag är pirrig, rastlös och nervös.

Jag går runt här hemma och vet inte vad jag ska göra, läser lite, funderar på att tvätta några fönster, kollar FaceBook, kollar brevlådan, kan absolut inte sätta mej med virkning eller stickning, bara den kunde komma så spänningen släpper, men vad är jag nervös för? Vet inte.

Kanske känns det som att nu snart när jag har ett fantastiskt hobbyrum måste jag producera fantastiska saker, fast egentligen kan jag bara sitta still i mitt rum och tänka om jag vill, ja  prestationsångest och jantelag är det nog som spökar, lite skam för att jag "slösar" på mej, bara mej.

Jag behöver nog ta ett snack med mig själv, förklara att jag får visst unna mej det där fina, att jag ska släppa skuld och skam och njuta istället, ja det ska jag säja till mej själv.

Men varför kommer inte lastbilen snart........

2 kommentarer:

  1. Hittade hit av en slump. Lycka till med det nya hobbyrummet.
    Kram Birgitta

    SvaraRadera