torsdag 2 april 2015

Tänkte blogga lite igen...

På Pinterest hittade jag ett foto av en helt underbar sjal. Den var i ett grafiskt mönster med kvadrater, i svart och olika turkosa och gröna färger, i alpacka och ull och stickar på ganska tunn rundsticka; allt verkade perfekt, garn och färger som är mina favoriter. Det skulle bli lite dyrt men jag bestämde mig för att ge mig själv detta drömprojekt. Nu har garnet kommit och det är verkligen underbart.

Sjalen är designad av Christel Seyforth i Danmark.

Tekniken är spännande, innan man börjar sticka skapar man sina egna "färgnystan" det finns två färggrupper med sju färger i varje, man tar 4-12 m av varje färg, börjar med det mörkaste osv, och gör ett "melerat nystan.Man får då ett nystan med sju färger från den gröna gruppen och ett nystan med sju färger från den tukosa gruppen. Man mäter inte utan tar bitar på känn. Varje sjal blir unik eftersom den som stickar tar olika långa garnbitar.

Jag älskar ju att använda min nystepinne så jag gillar verkligen den här tekniken, tänker också att det där kan man ju göra i andra projekt....hm inte tänka på andra projekt nu, fokus på ett i taget !!

Idag ska jag nysta klart mina två första färgnystan och göra en provlapp.

För övrigt är jag jobbsökande igen, mitt vik. på Stora Segerstad är slut. Jag pendlar mellan att tycka att det är skönt att vara hemma och ta hand om hemmet, familjen och mig själv för att i nästa stund längta ihjäl mig efter ett nytt jobb med arbetskamrater och spännande och viktiga arbetsuppgifter.

Jag har sökt en hel del jobb men inte fått napp ännu.

Idag skiner solen, fåglarna kvittrar och det står städning på mitt "schema". Äldsta dottern kommer nog hit med sin lilla hund och jag ska hämta lite spännande böcker och fixa påskägg till ungarna.
Dax att komma igång!

1 kommentar:

  1. Christel Seyforth är verkligen en begåvad designer. Jag har inte sett just det mönstret som du skriver om, men jag gillar nästan allt hon har gjort!

    SvaraRadera