Att inte städa badrummet först

Idag när jag vaknade tänkte jag först, idag ska jag städa badrummet, MEN sen tänkte jag; Nej först ska jag greja med mitt stickprojekt, sen om jag hinner ska jag städa badrummet!

Revolution alltså! Härlig känsla!!

Varför är man så sträng mot sig själv, jag har semester, jag har ett vackert rum som är till för mina intressen, jag har garn, jag har barn som börjar bli stora (snart 13), varför i hela friden ska jag inte passa på att njuta.

Jag har ju redan bakat, planterat, städat och jobbat med politik och mitt uppdrag som kassör i vägföreningen.....

Ingen annan än jag själv ställer dessa krav på mig men nu är det dax att ändra på det!

Runt om oss blir människor allvarligt sjuka, skiljer sig eller om man ser längre bort, krigar och flyr. Jag har den ofattbara turen och lyxen att leva i Sverige, ha en familj, ett jobb och ett alldeles eget hobbyrum. Då är jag ju ganska korkad om jag inte njuter av det fina jag har.

Så nu gör jag det; dricker kaffe, bloggar och drar igång ett nytt stickprojekt.

Det här projektet startade på ett ganska konstigt sätt, jag stod och vek en nytvättad kökshandduk och plötsligt såg hur fin den var, vilka fina färger det var på ränderna och jag tänkte det här måste få bli en tröja...

Jag fotade handduken, några dagar senare fick jag tid att åka de 6,5 milen till min nya favoritgarnaffär, den heter C-knit och ligger i Värnamo. Jag visste att det skulle bli en bomullströja, lite tjockare som man drar på sig över ett linne. Det var riktigt varmt ute men i garnaffären var det svalt och skönt, det fanns massor av fina garner och känslan när jag valde och plockade ihop mina färger var lycka.

Christine som äger affären är perfekt, hon låter en gå i lugn och ro tills man själv vill ha hjälp, man kan förklara sitt projekt, hon förstår vad man menar och sen kan man diskutera och hon kommer med något extra förslag, om man vill, en sån diskussion är ju så himla kul.

Nästa steg var ju mönster, men istället för att surfa runt och försöka hitta något som stämde med mina tankar tog jag min favoritkofta och ritade av på papper.

Nu håller jag på med provlappar, tråkigt, nja jag tycker nog inte det längre, det är ju nyckeln till ett lyckat projekt. Jag kan testa stickfasthet, randning och olika kanter utan att behöva göra många maskor. Att sticka en hel tröja för att sen bli besviken är inte bara trist det är slöseri.

Det här är mitt första "helt egna" skapande, Visst jag har alltid ändrat färger, kvalite på garn och mått ibland, men det här är nytt, det här är bara mitt. Jag blir nästan yr, ganska glad, lite förvånad, pirrig och ändå lugn på nåt sätt. Det här är en nivå till på stickning!

Att få göra detta nu när det mesta kändes hopplöst är fantastiskt.

Jo jag ska lägga in en bild på handduken också, sen, men nu ska jag testa kant, det lutar åt resår 2 räta, 2 aviga.....

Kommentarer

  1. Så roligt det låter! Jag ser verkligen fram emot att få följa projektet på din blog:)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Vilken är finast??

Sytt å målat

Tävling