torsdag 3 januari 2013

Astridkoftan...

Idag är det arbetsdag, torsdagen är min jobbigaste dag, jag jobbar till 20.15 vilket betyder att jag är hemma ca 21.00. Sista arbetspasset ute i Bibblan 17-20 kan bli otroligt segt om vi har lite låntagare. Men detta blir ju en väldigt kort vecka bara 2 dar att jobba.

Ute känns det som vår, härlig luft och inga hala vägar. Dags att plocka undan julen, tomtarna känns inte så kul längre.

Snart är det min födelsedag, jag klurar på hur jag ska fira den, sedan ett par år tillbaka tar jag ledigt från jobbet och istället för att städa å feja å bjuda på kalas gör jag något som jag själv vill med bara familjen.
Det kan bli något inslag av garninköp å så besök på mysigt konditori, jag brukar även passa på att byta mobil.

Jag har spanat in en sjal på GEILSK hemsida, den stickas i deras Tweed, kunde vara ett lagom projekt och en fin present till mig själv, men det kanske blir för långt att resa till Silkeborg ;)), någonstans i Danmark.

Min Astridkofta har stannat av lite, jag funderar på om jag ska virka eller sy ihop rutorna och vilket garn jag ska använda mitt Noro Silkgarden har tagit slut och det känns inte kul att köpa ett nystan för 120,- för att sy/virka ihop rutor. Jag tror att virka ihop ger grövre och mer tydliga skarvar, sy blir nog lite diskretare,
just nu lutar det mest åt att sy, jag får provsy lite och se hur det blir, jag vill hitta ett ganska tunt garn, lite melerat i koftans färger, kanske nystat på bilden funkar, inte melerat men passar bra i färg.
1 kommentar:

  1. Fyller du år snart? Stort grattis på födelsedagen! hoppas att den blir jättebra, med fina presenter! sjalen från GEILSK ser ut som ett bra och vackert stickprojekt:)

    Så förargligt att garnet tog slut innan du sytt ihop den:s men det går ju utmärkt att sy ihop den i annat garn i liknande färg:)

    SvaraRadera