tisdag 22 januari 2013

Grimslättvantar

 Om jag hade haft en UFO-lista hade jag kunnat stryka Grimslättvantarna från den, för nu är de äntligen färdiga! Jag köpte garn och mönster för några år sedan, det enda som saknades var ena vantens översta topp och tummen, jo uppläggningskanten ska vikas in och sys till också, fast jag tyckte det var fint så här.
Mina barn sålde jultidningar så jag passade på att utöka stickbiblioteket med "Varma tumvantar och några sockor" av Eva Trotzig, när jag bläddrade igenom boken såg jag att Grimslättvantarna var med.
Det var roligt stickning och jag är nöjd med mina vantar.

Kanske ska rota lite till i UFO-samlingen, vet att jag har fler vantar där. I min nya bok står följande tips; Sticka gärna båda vantarna eller sockorna parallellt. Det tipset ska jag ta till mig för jag tycker alltid det känns trist när en vante är klar och jag ska göra nr 2.

Lite farligt är det att avsluta UFO för då har man liksom rätt att starta ett nytt projekt ;). Jag är sugen på att virka en "Odd Molly kappa" först tänkte jag grått, men snart är det vår och då vill jag ha starka knalliga färger som turkos eller lila, vi får se vad det blir. Sjalen från GEILSK lockar också men jag vill känna på garnet och se färgerna i verkligheten. Drops börjar släppa sina vår och sommarmönster så världen är full av frestelser för en stackars stickerska ;))
3 kommentarer:

 1. Vantarna blev jättefina! och visst är det roligt att avsluta projekt med så lite kvar att göra:)

  och visst vill man påbörja helt nya projekt när man är klar med gamla:) men varför inte göra 2 projekt parallellt? ett ufo och ett nytt? och variera när det blir tråkigt:)

  SvaraRadera
 2. Bra idé! Har precis köpt Lovikkagarn till ett par vantar ;)

  SvaraRadera
 3. ååå så fina! Den boken har jag så någon gång ska jag väl hinna sticka dem.

  SvaraRadera