söndag 3 augusti 2014

Gör mindre men är mer nöjd...

I morgon börjar sista semesterveckan, det känns rätt ok. Jag har verkligen tagit det lugnt, jag har gjort saker men inte stressat.
Jag har känt efter vad jag vill och orkar, vilat när jag behövt och sagt nej till saker.

Jag har givit mig själv minst en timmer om dagen i syrummet, utan några krav på vad jag ska göra. Ibland har jag städat lite nån dag har jag lagat ett par byxor och en dag handtvättade jag tyger till en kurs jag ska gå.

Jag har flyttat ner min pyttelilla stereo så jag kan lyssna på radio eller CD (jo jag är så gammaldags så jag älska skivor, vill inte ha spotify).

Nästan varje morgon har jag också gått ner i mitt rum för ett kort yogapass.

Det är långt kvar till att må som jag gjorde i februari men jag mår mycket mycket bättre och framför allt har jag börjat tänka annorlunda, tänka som jag aldrig gjort tidigare, tänka på mig själv....

Om jag är trött eller har annat för mig behöver jag inte bjuda in folk på middag, städa och laga en massa mat, jag kan välja att låta bli.
Det känns befriande att tänka så, och det känns underbart att göra så, först kändes det hemskt men nu känns det bara bra.

Istället kan jag göra något jag verkligen vill, idag har jag gjort egen färskost med vitlökssmak, jag kom på idèn för nån vecka sedan när jag åt köpt färskost till frukost, sen letade jag recept och idag har jag alltså gjort min egen lilla burk. Jag blir så glad när jag tänker på det. Med vasslen som blev över bakade jag jättegoda frallor.

Jag målar brädor också, som ska sitta runt våra fönster i vinterträdgården, alla fönster är på plats och snart är det klart. Men jag målar inte hela dagen utan en stund och sen tar jag paus.

Jag gör mindre men är mer nöjd!?!

Nu ska jag sätta mig i soffan och sticka lite...och njuta.

2 kommentarer:

 1. Det låter som om du har börjat med att höja din livskvalité rejält! Att göra mindre, men att trivas allt bättre med livet är en väldigt bra början, och det är så himla kul att läsa att du faktiskt mår bättre såhär:)

  Jag hoppas verkligen att du inte återfaller i gamla "dåliga" vanor när semestern är slut, utan att du sakta med säkert lär dig prioritera att må bra:)

  Ha en riktigt skön vecka:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack
   Ja det gäller nog att vara medveten hela tiden så man inte trillar dit igen.

   Radera