torsdag 14 augusti 2014

Nya utmaningar....

Semestern slut, jobbat en dag.
I tisdags var det dags för en stor utmaning, jag med min tandläkarskräck, som jag visserligen fått hjälp med att bearbeta, men som ju absolut inte är borta skulle till specialisttandläkaren och operera in två titanskruvar.

Skälet till det är att jag föddes utan anlag till två av mina permaneta tänder i överkäken "tredje från mitten" på bägge sidor och jag har levt med mina mjölktänder ända tills jag träffade Ida, min nya tandhygienist. -Vi måste ha en plan Evalinah sa Ida, tänk om dina mjölktänder trillar ut en dag. Så vi gjorde en plan och i mars drog Line, min nya tandläkare ut mina två mjölkisar, ja Line säjer mjölkisar.
Sen dess har jag haft låtsaständer, protes i väntan på läkning, nu var det alltså dags för nästa steg i vår plan, steg tre blir om ca ett halvår när mina skruvar läkt fast då ska jag få mina riktiga fasta låtsaständer.

Sambon körde mig till Halmstad, vi åkte hemifrån alldeles för tidigt så jag fick en tur förbi nya garnbutiken på Fredsgatan 11och jag lovade mig själv ett besök där när jag ska tillbaka och ta stygnen. Jag lovade mig själv att unna mig nya fina vantstickor, Karbonz heter de väl, och fint garn!!

Jag fick blå nätmössa på huvudet, lugnande medel och massa bedövning, jag fick hjärtklappning och ville springa därifrån men sköterskan förklarade att det var adrenalinet i bedövningen som orsakade hjärtklappningen och sen gick det över.
De lade en operationsduk över nästan hela mig, med bara ett hål för munnen. Sköterskan erbjöd sig att klippa hål för ögonen så jag kunde se men jag tackade nej, jag blundade iallafall och det kändes lite tryggt att ligga under den där duken. Min specialisttandläkare Lars-Åke var snäll, trygg och skicklig, det hjälpte. Men det var ändå riktigt läskigt att höra när han borrade i mitt käkben. Nu var du duktig sa Lars-Åke när det var klart, -Du med, sluddrade jag med min bedövade mun, han blev glad och sa tack.

Alltihopa tog 75 minuter, sen ledde sambon ner mig till bilen, körde mig hem och jag kröp i säng, sen sov jag till kvällen.

Nu är det flytande/mjuk föda som gäller, jag är oväntat trött, försöker förstå att jag fixade det och känna mig stolt. Att skriva om det här är nog en slags bearbetning för, allvarligt, vem är intresserad av mina tänder.....men det är min blogg och jag väljer alldeles själv vad som ska stå här.

Jag hade tänkt jobba redan idag men jag tog mitt förnuft till fånga och är sjukskriven, tror jag jobbar på måndag. Inte helt enkelt att sjukskriva sig när man haft semester i tre veckor massor a jobb väntar skolstart för våra elever på måndag med ännu mer jobb, men jag måste ta hand om mej, måste välja min hälsa i första hand, svårt men jag måste i alla fall.

Det känns nästan som operationen kom just nu bara för att jag ska träna på att ta hand om mig och ta det lugnt, släppa jobbet och välja mig.

Ok något om stickning innan jag går och värmer lite soppa. Jag är snart klar med bakstycket på min egendesignade tröja/kofta. Jag ska fota idag. Nu måste jag fatta några beslut, ärmlängd; trekvartsärm eller lång,modell; kofta eller tröja. Jag tror att det blir kofta med lång ärm, jag är nästan säker på det...
Gillar tanken på att få välja knappar till den.


2 kommentarer:

  1. Du har verkligen gått framåt i att ta hand om dig själv med stora steg!!! Att utmana sin tandläkarskräck - inte för att genomgå ett litet ingrepp, utan ett väldigt stort - det går verkligen inte av för hackor!

    Jag tycker att du är helt fantastisk!!!

    SvaraRadera