fredag 14 augusti 2009

Ny skola, garngodis å så Hemslöjden


Vi har ju haft lite problem med Arvid å skolan å tillslut fattade vi beslutet, att låta Fanny å Arvid börja på enn annan skola, det var inget lätt beslut å vi var ganska oroliga för vad barnen skulle tycka, men vi var ändå övertygade om att det var rätt.

När vi väl tog mod till oss och talade om det, blev det varken tårar eller ilska utan dom var försiktigt positiva, å gladde sig åt att få nya kompisar.

Idag var fjärde dagen i nya skolan, jag var å hälsade på, jag kan bara le, allt funkar jättebra, dom nya lärarna är hur goa som helst, kompisarna är mysiga, lokalerna är om än lite gamla så ändå rymliga å ljusa, maten lagas på plats å skolgården är enorm.

Som en bekräftelse på att Unnaryd (där nya skolan finns) är en fantastisk plats hittade jag en garnaffär där idag, en himla mysig affär med bl.a. Noro å Ullcentrum. Vilken dag, lyckliga barn i ny skola å lycklig mamma i ny garnaffär, å så nära, det tar bara en kvart att åka dit, hm, det här kommer att bli farligt...............

Ja iallafall fick jag med mej lite garngodis hem, tunnt ullgarn från Ullcentrum i lila å grå toner, ska nog bli muddar å halsduk gråmelerat förgarn, har aldrig testat det förr, vet inte riktigt vad det blir, raggsocksgarn ska åxå bli muddar, lite åt det punkiga hållet å så tunnt grått sockgarn till, ja sockar tror jag, kan väl vara fint med enfärgat om man ska göra nåt kul mönster.

Visst är jag en tidsoptimist som vanligt, när ska jag hinna sticka det här nu då......Undrar om man kan sluta sova, tänk va mycket sticktid man skulle få. Min mesta tid delas mellan det där vanliga som tvätt, mat å städ å så bygget, 160 långa takpanelbrädor ska laseras, två strykningar, jag har ca 60 kvar att stryka 2:a gången, sen kommer mer målning å tapetsering. Jag är så lycklig för min kropp är på sitt allra soligast humör å ontet är hanterbart med hjälp av medicin.

Jag ser framför mej hur mina nya muddar ska se ut, dom ska vara långa, riktigt långa så dom korvar sej lite, slätstickade, med en liten tumkil å så en lång rad med knappar.............vikt kan tror jag med hålvarv så det blir små "taggar", ja så får det bli, tror jag iallafall, det händer ju rätt ofta att man ändrar sej medan man stickar.Å nu blev jag ännu gladare för Fanny kom precis in med posten å jag har fått Hemslöjden! Visst var det så att det här numret handlar mycket om stickning och om Dödergök å hennes mysiga blogg. Kanske, kanske får jag en liten blomma åxå, i onsdags var det 10 år sen jag å Jens träffades å det är väl en alldeles utmärkt anledning för en man att köpa blommor........ Å det här ser ut att bli en riktigt bra helg!!
5 kommentarer:

 1. Åhh, vilket härligt inlägg!! Jag riktigt känner din glädje sprudla. Skänt att det gick så bra för barnen i nya skolan, det är så viktigt att det blir bra från första dagen. Hoppas du fick fina blommor av maken, det är du värd.
  På torsdag är det jag som kommer vara nervös, då börjar dottern ny skola. Gymnasiet 6 mil hemifrån. Det blir både buss o tåg att pendla, och inte en kotte känner hon.... Men men, hon får gå det program hon valde som nummer ett iallafall.
  Ha det gott, lycka till med alla fina garnerna!!
  KRAM

  SvaraRadera
 2. Japp, jag fick blommor!, det blev rosor,vita med rosa kant, nästan samma färger som rutorna i bloggen.
  Hoppas det blir jättebra för din dotter, min 15-åring började nian nu, sista chansen att få bra betyg så hon kommer in på en bra gymnasielinje, hon vill gå i Halmstad, 6,5 mil bort, men det är ju ett helt år dit.
  Ha de gott!!
  Evalinah

  SvaraRadera
 3. Så härligt med barnen och nya skolan och så klokt av er föräldrar att fatta ett beslut som jag gissar inte var så lätt att ta.

  Härligt också att du inte har så ont, jag vet vilken befriande känsla det är. Njut! och sticka fina saker med de fina nya garnerna.

  Kram
  Boel

  SvaraRadera
 4. Ja,jag njuter! Jag önskar att du åxå får må riktigt bra!!

  Kram Evalinah

  SvaraRadera
 5. Hej
  Så gott du verkar må =)
  Hej
  Jag tar en tur in till Hemslöjden i dag , vill se på Dödergök och hoppas på att resten av tidningen är väl bra också .

  Måste snart var dags för lite stickning eller =)
  Ha de gott på dej.
  Eva

  SvaraRadera