onsdag 15 juli 2009

Jag hittade ull
Förra året på Grötö gick jag på kurs hos Lena Hammarlund, vi fick lära oss grunderna i att spinna med slända. Det var svårt men himla roligt. Jag köpte en del ull och en slända ingick i kurspaketet. Jag spann lite hemma å sen blev det liggande. Jag fick en spinnrock, skulle gå på kurs men fick förhinder å har inte ens börjat lära mej spinna på spinnrock.


Idag när jag städade vårt sovrum (som åxå är förvaringsplats för allt möjligt), hittade jag min ull. Jag sneglade lite på min slända, hm, undrar om jag kommer ihåg hur man gör, efter lite funderande plockade jag fram blå ull å lite lila förgarn. Å sen spann jag, å va kul det var! Jag hade läst på Spinspiration att man ska inte bry sej om hur garnet blir i början, bara det blir garn så får man träna upp sej å spinna jämnt senare. Vilket himla bra råd!! Jag hade inga andra krav än att det skulle bli garn, det fick gärna bli ojämnt å det blev det, men för mej är det strålande vackert å helt underbar roligt var det att spinna det.


Nu har jag 27 meter garn, jaha vad kan det räcka till, kanske en provlapp........

Eller en grytlapp, det måste ju bli nåt!

Nu hänger det på tork, sen ska jag nysta å så sticka, om jag tar riktigt grova stickor ska det väl iallafall bli nånting.
Imorron ska jag spinna lite mer å kanske köpa mej en finare slända, å ny spännande ull.
Det var ju inte alls det här jag skulle göra i sommar, men strunt idet, det här är ju min hobby, å det gör man ju bara för att ha roligt.
Isagertröja å tvåändsvantar går att sticka i höst eller till vintern. Nu vill jag spinna. Nästa garn kanske kan bli vantar eller sockar..................

1 kommentar:

  1. Haha, Lena brukar köpa Ullas ull!!! I år har hon varit nere och hämtat Alvas ull också + lite provtussar av dom andra.
    Se nu till att haka på i spinngänget också så kommer du att lära dig mycket. Vi skall träffas på torpet den 9 augusti. Vill du veta mer så hör av dig på den vanliga mailen.
    Snygg första spinning i alla fall. Du kan se mer från träffen i söndags hemma hos mig på http://grelber.blogs.se Kram Beppe

    SvaraRadera