torsdag 9 juli 2009

Min sjal


Nu har jag äntligen satt igång!, med mitt första fösök till spetssjal, eller ja inte direkt spets men en sjal med mönster iallafall. Alla har säkert sett den, det är "Candle flame shawl". Å som sagt det är min första, jag började sen rev jag upp å började på en enkel slätstickad sen rev jag upp det å började på Candle flame igen. Lite feg var jag, men nu ska jag göra det!
Den stackars tvåändsstickade vanten ligger bara å väntar på min uppmärksamhet, men den får vänta lite till.
Det är bara att konstatera att viljan å längtan är betydligt större än tiden jag kan lägga på stickning. Men jag är såå lycklig över att jag vill göra en massa saker å inte sätter mej ner å önskar att tiden bara ska gå, sen att inte tid å ork räcker till alla "vill göra" det får man ta.
Vårt bygge har krupit ett steg längre, Jens å hans bror Stig (som är vår duktiga snickare) har gjutit trappa idag, den ska gå från vår nya vinterträdgård upp till gamla vardagsrummet och blir en av två förbindelsel mellan gamla å nya delen av huset. Än så länge har vi ju hela tillbyggnaden
för sig själv å dom är inte inne i gamla delen å stökar.
Ååå, jag längtar efter att börja välja golv å tapeter. Något riktigt ljust vill jag ha på väggarna i mitt rum, kan kanske få några tips av Ernst ikväll, jo men visst är han mysig, å det mesta han gör blir otroligt snyggt även om en del av hans projekt verkar vara väldigt svårstädade.
Nu ska jag sticka lite till på Candle Flame å hitta på nåt att äta ikväll. Kanske läge för ett litet glas vin idag...........3 kommentarer:

 1. Candle Flame är så rolig att sticka och du lär dig snart mönstret utantill.
  Jag funderar på att sticka min andra snart...
  Vad har du för garn och nr. på stickorna?

  SvaraRadera
 2. Hej
  Väntar på fler bilder på Candel Flame.
  Hoppas du tog dej ett glas , de kan aldrig vara fel med ett glas vin =)
  Må så gott de går.
  Eva.

  SvaraRadera
 3. Hej Emma ! Garnet kommer från Posh en butik på nätet som lägger ut sina nya garner varje söndag kväll kl 19 engelsk tid, alltså 20 svensk tid, garnerna tar slut på nolltid, är dyra men härliga, man kan gå in å kolla under dagen vad som finns, men man kan inte lägga ordrar i förväg.Mitt garn är handfärgat sockgarn i alpaca, 400 yards/100 g. Jag stickar med Harmony Woods nr 4.

  Hej Eva ! Hoppas allt är bra med dej!!

  SvaraRadera