tisdag 21 juli 2009

Nästan som julafton


Ute blåser det halv storm å regnet kommer i störtskurar, helt perfekt för att stanna inne å sticka eller spinna.
Jag fick paket från Spinspiration, dan efter beställning, tack Tina ! Å, jag blir glad som ett barn på julafton varje gång det kommer paket med något "ulligt".


I det här paketet fanns både hårda å mjuka godsaker; en slända från Greensleeves Kathrines cup 58g, en slända från Kunderts i flera vackra träslag 35g. Å så något att klappa å att borra in hela ansiktet i å bara andas in doften mmm, 2 hg ull, vit Corriedale. Alltihop vackert inlindat i ljusturkos silkepapper.

Den ullen får vänta tills jag övat å övat å blivit hyffsat bra på spinneri, det kan tänkas bli vantar med broderier, eller bäddsockar, ni vet såna som fanns när man var liten å frös om fötterna, man hade dom bara på sej i sängen, inte upp å klampa runt i dom på golvet. Till sina bäddsockar kunde man ha en matchande lite bäddjacka, iallfall om man var en "tant" å fick kaffe på sängen.

Å då infinner ju sej såklart frågan; har jag provat mina nya sländor? Ja, såklart jag har, på Katrines cup har jag spunnit lite grann av en ganska ful engelsk svintoliknande ull blamdat med nåt mjukare lätt kräkfärgat, garnet blev fult, riktigt fult, men det är ok, det är träning, jag ska iallafall tvätta det å göra en liten provlapp.


Som en äkta nörd har jag fixat en pärm, särsklida kort att fylla i (ull, slända, stickor osv), plastfickor för provlapp, å kanske nån gång skall dessa provlappar blir så himla många så jag kan virka ihop dom till en pläd................Om femtio år eller så ;-))

Förresten undrar om det heter ullnörd, sticknörd eller spinn-nörd eller kanske textilnörd, nja ullnörd blir nog bäst, det innefattar ju det mesta.

Jo, jag har provat den andra sländan lite åxå, eller jag håller på, jag ville ge mej själv en liten utmaning å se om jag kunde spinna lite tunnare garn så på min "Valnötsslända med Birdseye Maple" tränar jag nu på att spinna tunnt brunt mjukt alpacagarn, jag skulle ljuga lite om jag sa att det blev jämnt, men det blir helt ok, detta är ju lektioner å även om jag egentligen vill kunna allting med detsamma så vet jag att det tar många år att bli en duktig spinnerska. För mej är detta nyttig träning på att våga exprimentera å öva inte ha krav på att allt måste "bli nåt". Jag måste lära mej att det inte är slöseri med ull när jag tränar........Jojo nyttigt för själen.

Lite stickning har jag åxå hunnit, min Candle Flame har blivit större, min löskrage i eget garn håller jag på med och så en halv liten Yemenväst.2 kommentarer:

  1. Vilken härlig bild du fått till med ditt garn och all grönska i bakgrunden.
    Yepp, övning ger färdighet och så har du valt en favoritslända Kundert. Nog är det vackra träkonstverk? Tips spinna tunn tråd - stränga ut ullen gansk tunnt och spinn sedan så går det både lättare och fortare att spinna. Kram Beppe

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset. Min andra slända for i golvet när sonen skulle balansera med den, jag blev lite sur först, men det är sånt som händer, min snälla man erbjöd sej att laga den, hm får se om det funkar.

    SvaraRadera