torsdag 12 februari 2009

Ibland är det lite kämpigt...

Den har dagen har jag å Jens tillbringat i klass 1 i Landeryds skola, där både Arvid å Fanny går.

Anledningen till vår dag i skolan var ett par månader med problem.

Arvids fröken har skickat massor av mejl om det som hon upplever som problem, det kan vara att han ibland pratar högt på lektionerna, han är otrevlig osv.
Nu har det undan för undan gått upp för oss vilka problemen är, för det är flera.

För det första stämmer inte personkemin så bra mellan dom, idag när vi var i skolan var det jättefin stämmning i klassen, konstigt va? Nej inte alls för fröken var sjuk å vikarien var en lugn å go fröken som tog barnen på rätt sätt. Hon sa själv att det här är en liten mysig klass............

För det andra har vi upptäck att en del barn i femman å sexan är elaka mot Arvid, som ju går i ettan, det kan vara en knytnäve i magen, en hård snöboll i ansiktet osv, det tog tid innan vi kunde dra detta ur honom, i början var han bara arg, men ni vet vi. Idag när vi var med ute på rasten var det en pojk i sexan som tog tag i Arvid å sa -Nu e du illa ute! Ja ni kan ju tänka er själva hur det gick, jag spände ögonen i ungen å sa VAD GÖR DU?, _Vi bara skojar sa han.

Jaha sa jag men Arvid kanske inte alls tycker det är skoj, tycker du det Arvid, Arvid ruska på huvet å jag sa till killen - DU GÖR ALDRIG OM DET DÄR IGEN!!!!!!!!!!!

Vårt tredje problen är att Arvid inte har så mycket förtroende för de vuxna i skolan så han säjer ju inget när dom stora grabbarna är elaka, kanske för att han tidigare inte blivit trodd eller att ingen bryr sej.

Nu är iallafall "bollen i rullning" Rektor, Kurator, Specialpedagog å flera lärare är inkopplade så nu kommer det att hända grejer.

Arvid är go å gla efter att äntligen ha vågat berätta för oss och ser att vi hjälper honom. Idag när han visste att vi skulle köra dom till skolan å vara med där, kom han ut ur sitt rum 6.10 redan påklädd!! Annars är det svårt att väcka dom 6.30............

Man blir alldeleas trött av alla telefonsamtal, tankar å ilska, men nu är vi på rätt väg!
Det här är ett Allahjärtansdagkort som jag fick av Arvid idag, lite i förväg,
ååååå va det känns härligt att få såna små bevis på att han känner att vi hjälper honom, äntligen!
Å så blev jag så glad för berömmet från Maria i Falkenberg, hon tyckte jag hade ordnat mina stickprylar fint, tack Maria, jag trot säkert du kan stajla din stickhörna själv, ibland behöver man bara lite inspiration, hoppas du fick det av mina bilder.
Jag tycker det är jättekul att kolla inredningsbloggar, man kan få massor av tips å inspiration, å det behöver inte bli dyrt, jag målade mina gamla krukor med vit hobbyfärg, å tog lite skålar i kösskåpen, sen får stickor, virknålar å annat vara dekoration.

2 kommentarer:

 1. Lycka till i fortsättningen.
  Kram
  Eva i Lund

  SvaraRadera
 2. Tack för det Eva!

  Idag kör Jens dom till skolan å även idag dök en glad Arvid upp 6.10 färdigklädd, han åt TRE mackor!
  Mot vanligen 1-2 tuggor. Var det du som skulle till Kungsbacka? Där är ju så mysigt!! fast garnaffären har jag inte varit i.

  Kram Evalinah

  SvaraRadera