söndag 8 februari 2009

Våran Beyla på utställning
Ja, den här dagen började när mobilen väckte mej klockan fem!! Jag släpade mej upp ur sängen å fixade kaffe å varm choklad, mackor o kläder var redan fixade som tur var.


Det tog nästan tre timmar till Åseda där Sydsvenska Älghundsklubben hade utställnig. Det var massor av hundar överallt, men Beyla var ganska lugn. Vi behövde inte vänta så länge, Beyla hade startnummer sex, vi träffade Beylas bror Baccus
med husse Daniel från Vaggeryd.


Beyla fick första pris, hederspris, och blev bäst i ras, valp. Å domare Boo Lundström sa; Jag brukar inte säja så mycket om valpar men de här är så fina, så pratade han lite om Baccus å sen om Beyla bl.a att hon var bland de finaste Laikor han sett, å jag har sett många Laikor det är så här dom ska se ut! Särskilt berömde han hennes fina "polarpäls". Tårar av lycka å stolthet bara vällde fram, jag blev såå glad å rörd å stolt på en gång...............


Eftersom Beyla blev bästa valp i sin ras fick hon gå vidare å tävla om BIS valp (Best in Show), det stod mellan henne å en jämthund (som var skitsnygg!) å till sist bestämde domaren att Beyla skulle få ett andrapris, alltså näst bäst av alla valpar på hela utställningen!!! Gissa om vi var nöjda.


Här är alla hennes fina rosetter.

Här gottar sej Beyla i solskenet, hemma igen efter en spännande dag. Både jag å Jens är nog överens om att det där med hundutställningar är inte dumt alls, så det blir fler gånger.

Men som en tjej på utställningen sa; det är ju samma hund som man hade med sej dit som man åker hem med. Å hon har ju rätt för det är ju "vardagshunden" som räknas, den som jag gosar med, som blir glad bara av att se mej å som får mej att skratta å bus å blöta pussar. Det där med priser är bara en liten bonus, men visst blir man stolt.4 kommentarer:

 1. Grattis till en bra dag för dig och Beyla! Jag kan inte så mycket om hundar, men den rasen ser så mysig ut.

  SvaraRadera
 2. Tack Maria!
  Jaa Östlaikor är mysiga hundar, härliga familjehundar och tuffa jakthundar i samma vovve.

  Beyla säjer voff

  SvaraRadera
 3. Grattis till utmärkelserna!

  Voff Vaff
  Emma Hund (som bor hos Beppe)

  SvaraRadera
 4. Tack "Hultaflickorna"

  Vilka mysiga får ni har!

  Beyla hälsar

  SvaraRadera