söndag 15 februari 2009

Sol å dripp dropp

Å, vilken helg det har varit!!! Igår satt jag å solade på vår altan, blå himmel, fågelkvitter å ett dripp dropp när snö å istappar smälte, det var så härligt, men jag måste erkänna en sak, jag somnade!!!

Idag städade jag å Fanny deras rum, det känns alltid så skönt när det är nystädat. På eftermiddan var ungarna ute å åkte pulka å jag fick lite sticktid i soffan, just idag blev det en bit på Arvids luvtröja i mitt "USA-garn", Fanny ska åxå få en fast en annan färg, bilder kommer senare.


Garnet är Shepherd Worsted från Lornas Laces, ett handfärgat superwash.


Jag brukar inte köpa superwash när jag stickar till mej själv, jag vill ha den rena ullen utan behandlingar, men när man stickar till ungar får det ju inte vara stixigt, å dett garnet är det ostixigaste ullgarnet jag nånsin stickati, hur mjukt som helst!


Det här måste jag bara visa, det är ett litet fynd tycker jag,
en liten liten sticka med en ögla i toppen, en ullnål.
Visst är det så tråkigt att fästa trådar å försöka pressa in garnet i ögat på en stoppnål, å hamna fel eller sticka sej för att man har valt en alldeles för spetsig nål, i värsta fall ligger en färdigstickad grej kvar i nån påse bara för att det är bökigt att fästa trådar.
Ibland kan man ju sticka eller virka med garnänden men i vissa fall måste man fästa trådar å då är dom här ullnålarna så bra, öglan är stor, inga problen att trä i tjockt garn å den är inte vass heller, tre ullnålar för sjutton kronor, jag blir så glad för såna här små (och billiga) specialverktyg.

Nu ska jag tillbaka till soffhörnet å köra några varv på Fannys luvtröja, annars blir det ju inte rättvist ......när
man är sju år å tvillingar då SKA det vara rättvist eller hur?

Hoppas det blir lite sol i morron åxå!!
3 kommentarer:

 1. Hej, vilken mysig blogg du bygger på! jag blev så inspirerad av dina mail i Stickas maillista om din blogg att jag har också startat en nu.. är fortfarande helt ovan men det är kul.
  Hej hej, från en liten bloggis

  SvaraRadera
 2. Hej Sticktosan!
  Jag kommer å hälsar på.

  Evalinah

  SvaraRadera
 3. Just sådana stod jag och tittade på i fredags, i sybehörsaffären! Jag är på jakt efter TRUBBIGA stoppnålar med stort öga och det
  står inte att finna.Jag kunde inte riktigt lista ut hur man skulle använda dessa men nu förstår jag , tackar för det! Husqvarnashopen, here I come...

  SvaraRadera