måndag 26 januari 2009
Det här är en Pärlhyacint, en påminnelse om att det kommer att bli vår!! Å det kan man behöva när det är mörkt å grått. I morse åkte jag på bassängträning i vårdcentralens lilla badbalja, jag vill helst träna i en större bassängn med ledare, glad musik å trevliga människor, men just nu går inte det, så istället för att låta bli å träna så får lilla bassänen duga. Ja den är faktiskt liten som ett halvt normalkök ungefär, där står jag ensam i 45 min å sprattlar å försöker komma ihåg hur vi gör på Spenshult.


Spenshult är min livlina, där finns fantastisk peronal å en dubbelbassäng 34 grader varm å underbar när man är stel å har ont (Fibromyalgi).

Ja visst ja, det var ju våren jag började skriva om, i morse när jag klev ur bilen vid vårdcentralen, trött, frusen å på ganska dåligt humör så hörde jag en liten fågel kvittra, så där som dom gör på våren, å helt plötsligt blev det en riktigt härlig morron å det kändes meningsfullt att träna. När jag skulle duscha kom det in en dam å hon hade också hört den lilla fågeln, hon log mot mej å började prata om sina barnbarn.

Det finns fler glädjeämnen och saker att längta till som till exempel Stickfest i Väst, sista helgen mars är det dags att resa till Grötö igen. Hjälp jag måste snart bestämma vilka stickningar som ska få följa med, minst tre måste jag nog ha, och en hel del stickor till eventuella nya projekt, risken är ju ganska stor att jag hittar garn som jag bara måste köpa och då vill man ju börja sticka med det samma. Förra året var jag med för första gången å det var så himla kul! På S i V får man sticka överallt till och med vid matbordet.... Det var helt fantastiskt med stickande kvinnor överallt och på Torget kunde man handla garn, ull å annat mysigt.

Jag deltog i en Workshop med duktiga Lena Hammarlund som försökte lära mej spinna på slända, det var urkul, men svårt. Jag behöver träna mycket mer, men otålig som jag är väljer jag den bekväma vägen å köper garn..........men jag ska spinna, jag har köpt ull, å jag har en spinnrock som jag också ska lära mej använda...... Det där med friår var nog inte så dumt, om det kommer tillbaka vet jag vad jag ska göra; spinna, sticka å färga garn hela dagarna, å så blogga om allt kul jag gör! Man kan ju alltid drömma.

På tal om att drömma, jag fick en tjock katalog med vårkläder från Gudrun Sjödén i brevlådan idag, jag köper nästan aldrig något, men bilderna är ju HELT UNDERBARA!! Varje bild är ett konstverk, jag blir så glad av dom, jag skriver långa listor med allt jag ska beställa, när jag ser den svindlande summan jag ska betala för alla fräsiga kläder återvänder jag med en duns till verkligheten å sen kan jag inte bestämma vad jag ska välja bort, det slutar för det mesta med att jag inte köper nånting, bestämmer att jag ska vänta tills det kommer en reakatalog, men där finns aldrig "mina" kläder med. Nu ska jag bläddra å dreggla över vårens lockelser, å kanske beställer jag något riktigt läckert för att förbereda mej för VÅREN, för nu vet jag att den kommer, snart!


2 kommentarer:

  1. Det ska bli kul att träffa dig på Grötö.
    Eva i Lund

    SvaraRadera
  2. Jag skall också till Grötö, det skall bli jättekul. Jag var anmäld redan förra året, men då kom min ryggoperation i vägen, så nu hoppas jag det går bättre i år:).
    Visst är Gudrun Sjödéns katalog jättefin!, men jag gjorde samma erfarenhet. Plockade ihop några saker som skulle bli fina ihop och vips så kostade det ca 2500 :(.

    SvaraRadera