torsdag 22 januari 2009

Varför vill man alltid ha mer garn?

Idag är det grått väder, IGEN, det är halt ute, å egentligen behöver jag tvätta..........Men när det känns lite trist kan man alltid kolla in nån kul blogg eller nån som säljer garn på nätet.

Inte för att jag behöver mer garn, eller att jag är färdig med alla stickningar (det har jag aldrig varit), men varför är det då så lockande att leta upp just det där härliga garnet i absolut rätt färg å ett roligt mönster som jag bara ändrar lite, ibland måste jag leta länge å välja, men jag hittar ALLTID garn till minst ett nytt litet projekt, å det går ju så lätt att klicka på knappen, eller ringa t.ex Yll & Tyll, för dom e ju så trevliga, å dom skickar garnet samma dag, å jag betalar med mitt kort, å garnet i brevlådan nästa dag, å oj, nu hände det ju igen, jag skulle ju inte handla mer garn innan jag gjort färdig något av alla projekten.....................

Vad är det som gör att man vill ha mer å mer ? Ibland är det nog den där känslan man får när man planerar något, väljer färg, stickor å sånt, det kan ju vara samma sak med färg, tapeter å en massa saker att själva planeringen å känslan av att det där kommer at bli såå bra!
Kanske den känslan som vi kallar förväntan är så viktig, ja iallafall är det så för mej.

Sen är det andra känslor som kommer när man sitter i sin stickhörna, med mjukt vackert garn, sköna stickor och det liksom bara flyter på, det är då man blir lugn, glad å nöjd.

Å så sen då när man maskat av, fäst trådar å blockat (ja, för det gör man ju alltid, eller?)
man monterar å förväntningarn stiger, det är ju nu man ska prova det fantastiska man skapat å ibland blir det ju precis så bra som man hade tänkt sej.........

Om allt stämmer blir just den tröjan som en vän, man känner sej alltid bekväm med den å man är rätt stolt när folk kikar å tror att man inget märker, har man tur frågar dom -Har du stickat den själv? å man får svara Ja!
Då händer det väldigt ofta att hon (det är nästan alltid en hon) som frågade får något hårt i blicken å säjer att ja jag stickade ju såå mycket när barnen var små, men nu hinner jag inte......... Jag vet alldrig vad jag ska svara då, ibland har jag försökt påpeka att man måste välja, att alla har lika mycket tid, ibland säjer jag som det är; Jag kan inte låta bli, jag MÅSTE få sticka, annars blir jag galen.

Så nu tänker jag INTE hänga upp tvätten, jag tror jag ska kolla lite på garn................

Hälsningar Evalinah

5 kommentarer:

 1. Hej
  Vilken härlig kurs ni var på , förstår om ni blev tokiga av att inte få köpa garn av henne, de är ju de som är de roliga...

  Angående detta inlägget, visst är de en prioritering man gör, man väljer att sticka.
  De är ju en form av meditation eller yoga (tre aviga maskor ihop) samtidigt som man löser problem och lär sej en massa uttryck som man aldrig skulle lärt sej annars.
  Tycker att alla borde sticka en liten stund varje dag, hade säkert varit bra för folkhälsan i Sverige.

  Nästa stickcafe den 7/ 2 på Fribergs =)
  Må så gott.
  Eva.

  SvaraRadera
 2. Så kul att läsa din blogg. Återkommer mer än gärna. Kram
  Eva i Lund

  SvaraRadera
 3. Kul tankar. Å kul att du tittade in hos mig.
  Visst vill man ALLTID ha mera garn, visst blir man glad av att sticka. Jag skulle också bli galen om jag inte fick arbeta m händerna. Som ett komplement till allt det andra.

  SvaraRadera
 4. Tänk vad vi handarbetare är lika. Gott att vi kan blogga av oss ibland och känna igen oss i varandra. Vad bra du skriver!

  SvaraRadera