tisdag 30 juni 2009

Mönsterlös

Nu sitter jag här med mitt allra underbaraste garn (Caudia från Posh)å vet inte riktigt vad jag ska ta mej till, 400 yards violett-gredelin alpacagarn, alldeles för fint för sockar, jag vill ha det nära ansiktet.

Jag trodde jag skulle göra nån gles variant av Annas axelvärmare, men det blev inte alls bra (fast nu kan jag sticka den, ska bara välja ett tjockare garn).

Jag har aldrig stickat avancerade spetsjalar å är lite rädd för det, men nåt slags sjal måste nog mitt garn få bli. Att bara sticka räta maskor med virkad kant är alldeles för tråkigt, men en krånglig sjal med mönster på engelska blir alldeles för jobbigt. Så nu söker jag ett mönster som är lagom svårt, med lagom garnåtgång..................

Jag vill ju börja sticka NU, hm, blir nästan lite sur å gnällig av sånt här. Jag måste ju starta med 2-änd åxå, stressig sommar det här.

2 kommentarer:

 1. Ta't lungt! Boken har påbörjat sin resa till din postlåda. Har du riktigt tur är den framme i morgon och DÅ kan du ju köra igång med tvåändsstickandet!

  Varför inte sticka en avlång sjal på 4 varv stickor små (2,5 - 3) sedan 4 varv stickor stora (8 - 10)enbart räta. Det kan bli en riktigt fin sak. Jag spann ett tunt tunt "karamell"-färgat garn (12-14 lindade trådar i bredd per cm). Den väger 165 g och är 2,5 x 0,5 m.
  kram Ann

  SvaraRadera
 2. Det låter spännande, måste testa, men jag tror jag har hittat ett bra mönster till mitt Posh.

  Å så tack en gång till för att jag får en bok !!

  Solhälsningar
  Evalinah

  SvaraRadera